Szatymaz Községi Önkormányzat
ASP központhoz való csatlakozása


KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-01205 

Projekt kezdete:

2017. 03. 02.

Projekt vége:

2018. 06. 30.

Támogatás:

6.997.915 Ft

E-ÖNKORMÁNYZAT PORTÁL

tájékoztatók, útmutatók

Mobirise

Sajtóközlemény

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-01205

SZATYMAZ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA

Szatymaz Községi Önkormányzat támogatási kérelmet nyújtott be Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez című pályázati felhívásra, amelyet az Irányító Hatóság támogatásra érdemesnek ítélt és 6.997.915 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesített.

„Az elektronikus közigazgatás kiterjesztésének egyik lényegi eleme az önkormányzatoknál folyó, lényegében a teljes lakosságot érintő közigazgatási munka informatikai eszközökkel történő támogatása. Az önkormányzati feladatellátás egységességének biztosítása, az ország pénzügyi stabilitásának megőrzése érdekében a feladatellátáshoz az állam biztosít központi információs rendszer szintű támogatást. Az önkormányzatok számára, az állampolgárok magas színvonalú kiszolgálása érdekében gazdaságosabb, hatékonyabb és biztonságosabb az ASP technológia alkalmazása, és egy országos önkormányzati ASP központ létrehozása, amelynek lényege, hogy az önkormányzat az ASP szolgáltató központtól szolgáltatásként veszi igénybe a kötelező feladatok ellátáshoz szükséges alkalmazásokat, így biztosítja ügyfelei hatékony kiszolgálást, valamint a szakfeladatok ellátásának informatikai támogatását.”

A fent leírt cél elérésének érdekében Szatymaz Községi Önkormányzat 2017.03.20. napján nyújtotta be támogatási kérelmét. A pályázat megvalósítására közel 7 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyújtott a Támogató, amelyből eszközbeszerzés valósult meg, a hivatal munkatársai ASP (Application Service Provider) felkészítő oktatásokon vettek részt. Megtörtént az önkormányzati szakrendszerek adatminőségének javítása, migrációja, működésfejlesztés és szabályozási keretek kialakítása. Az elektronikus ügyintézéshez kapcsolódó feltételek kialakításra kerültek, megtörtént a szakrendszerek tesztelése, élesítése.

TÁJÉKOZTATÓK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSRŐL

2018

Designed with Mobirise website theme