Ügyek, amelyek NEM a polgármesteri hivatalban intézhetők

Ügyek, amelyek februártól NEM a polgármesteri hivatalban intézhetők
 
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az alábbi ügyeket a továbbiakban NEM a polgármesteri hivatalban, hanem a Kormányablakban tudják intézni: 
-      hatósági bizonyítvány egy lakcímen élő személyekről (felsőoktatásban tanulók ösztöndíj igénylés, kollégiumi elhelyezéshez szükséges).
A szükséges nyomtatvány a település honalapjának Nyomtatványok menüpontja alatt letölthető.
 A kérelmet a felsőoktatásban résztvevőnek kell kitöltenie és személyesen, vagy meghatalmazással a kormányablakban leadni. 
-      nem nyilvántartott élettársi kapcsolatban, közös címen élő személyekről két tanú nyilatkozatával ellátott bizonyítvány kiállítása (Özvegyi nyugdíj igényléséhez szükséges). 
-      családi állapot, házasságkötés ideje, lakóhely igazolása külföldön történő felhasználáshoz. 
-      család összetételére vonatkozó igazolás külföldön történő felhasználáshoz (E401 nyomtatvány). -      életbenléti igazolás kiállítása külföldi nyugdíj folyósításához.
 
A kormányhivatal 2020. február 1. napjával megszüntette az ügysegédi hálózatot. A járási hivatal hatáskörébe tartozó ügyeket a kormányablakokban lehet intézni, illetve 
 
minden hónap 4. keddjén 12:30 és 15:30 között a Polgármesteri Hivatal előtt a mobil kormányablak buszban is. (legközelebb július 28-án jön a kormányablak busz).
 
A kormányablakok címe és elérhetősége IDE KATTINTVA megtalálható.
2020. július 18.