Magánszemélyek Kommunális Adója

kommunalisado.jpgTisztelt Szatymazi ingatlan tulajdonosok!

Szatymaz Községben 2002. évben került bevezetésre a Magánszemélyek kommunális adója, amelyet a szatymazi ingatlanok után kell megfizetni. Az adóköteles ingatlan bevallása és bejelentése a tulajdonos kötelezettsége! Amennyiben ennek nem tesznek eleget, úgy a jogalkotó minden esetben az adózót teszi felelőssé a bevallási kötelezettségének elmulasztása kapcsán.

Belterületen minden ingatlan (felépítményes telek és üres telek is egyaránt) adózik, egységesen 10.000,- Ft / helyrajzi szám / év összegben, amíg külterületen csak azon ingatlanok adókötelesek, amelyeken bármilyen épület-felépítmény van (függetlenül attól, hogy építési engedély köteles vagy sem), illetve mesterségesen létrehozott vagy kihelyezett, helyhez kötött mobil építmény található, ennek összege 7.000,- Ft / helyrajzi szám / év.

Egy átfogó ellenőrzést indítottunk el, mely során elkezdtük feltárni azokat a szatymazi adóköteles ingatlanokat, amelyek ez eddig valamilyen okból kifolyólag nem kerültek rögzítésre a rendszerünkben, vagyis nem fizettek utánuk adót.

Kérjük a Tisztelt lakosság közreműködését abban, hogy amennyiben nincs az ingatlanuk rögzítve a rendszerünkben, a telkükön van bármilyen felépítmény, esetleg nem tudtak eddig az adófizetési kötelezettségükről, szíveskedjenek felkeresni Hivatalunk Adó Osztályát egyeztetés céljából. Hivatalunk célja az, hogy el tudjuk kerülni az esetleges későbbi kellemetlenségeket, bírságolásokat az adó meg nem fizetése okán.
 
Horváth Tamás
(adó csoport)
 
 
  Vissza


2018. december 17.
 

Szatymaz Község Polgármesteri Hivatala
6763 Szatymaz, Kossuth utca 30.
Telefon/Fax: 62-583-560